Хрватската академија бара Владата да не ја пушта Србија во ЕУ, ако не се откаже од „митот Јасеновац“

Хрватската академија на науките и уметностите (ХАЗУ) бара од хрватската влада да и го блокира патот на Србија кон Европската унија, доколку Белград не исполни дури 14 услови, меѓу кои и откажување од „митот за Јасеновац“, пишува српски Блиц. Документот насловен „Придонеси за заштита на хрватските национални интереси во преговорите на Република Хрватска со БиХ, …

Хрватската академија бара Владата да не ја пушта Србија во ЕУ, ако не се откаже од „митот Јасеновац“ Read More »