Која крвна група ве става во ризичната група за развој на два опасни карцинома?

На научниците не им е едноставно да откријат кој спаѓа во ризичната група за развој на некоја болест, а само неколку видови рак имаат силна врска со гените. Но, ако знаеме што е можно повеќе за овој проблем и што може да предизвика развој на карцином, можеме да се обидеме да превенираме да не дојде …

Која крвна група ве става во ризичната група за развој на два опасни карцинома? Read More »