Од херој на „Хотел Руанда“, до затвореник осуден на 25-годишна затворска казна

Судот во Руанда го осуди Пол Русасабаџини, поранешен менаџер на хотели, кој беше прикажан како херој во холивудскиот филм за геноцидот во 1994 година, откако го прогласи за член на група одговорна за терористички напади. Тој е осуден на 25 години затвор. „Русасабаџини е виновен како член на терористичка група и за соучество во терористички …

Од херој на „Хотел Руанда“, до затвореник осуден на 25-годишна затворска казна Read More »