Tag : хендл

Вести Култура

Прекрасна вечер на „Охридско лето“ со ансамблот „Дорико“

Слободен печат
Со посебен пиетет кон музиката на големиот германски композитор Георг Фридрих Хендл кој заедно со Јохан Себастијан Бах се најзначајните претставници на музичкиот барок, ансамблот...