• Хегел

Хегел: Подобро е да се бориме и да изгубиме битка отколку никогаш да не се бориме

Последниот великан на класичната филозофија, Хегел ни остави во аманет голема животна мудрост. Георг Вилхелм Фридрих Хегел (1770 – 1831) бил германски филозоф кој важи за еден од најголемите и најважните филозофи на сите времиња. Роден е на 27 август 1770 година во Штутгарт, а починал како жртва на епидемијата на колера, на 14 ноември …

Хегел: Подобро е да се бориме и да изгубиме битка отколку никогаш да не се бориме Read More »