Огромна птица која луѓето ја споредуваат со ПОКЕМОН! (ФОТО)

За некои е човек во костим, други го споредуваат со Покемон, за некои пак е вонземјанин, а всушност е само орел. Харпија орелот е огромна птица која живее во дождовните шуми на Средна и Јужна Америка. Припаѓа во редот на најголемите грабливци, а способен е од земјата да крене мајмун или мрзливец. Достигнува должина од …

Огромна птица која луѓето ја споредуваат со ПОКЕМОН! (ФОТО) Read More »