• Хамид Карзаи

Поранешниот авганистански претседател: Ги повикав талибанците во Кабул да го прекинат хаосот

Поранешниот авганистански претседател Хамид Карзаи ги разбуди страстите не само во самиот Авганистан, туку и во дијаспората, за време на интервјуто за АП кога изјави дека талибанците не го окупирале Кабул воено, туку биле повикани од негова страна. „По тајното и ненадејно заминување на Ашраф Гани, ги повикав талибанците во градот да ги заштитат населението …

Поранешниот авганистански претседател: Ги повикав талибанците во Кабул да го прекинат хаосот Read More »