Трагедија: Кошаркар во Италија колабираше на терен, потоа почина во болница

Кошаркарот на Фортитудо Месина, Хаитем Жабер Фаталах  (32) денеска колабираше за време на натпревар и подоцна почина во болница, пишуваат италијанските медиуми. На натпреварот помеѓу Фортитудо Месина и Диере Реџо кој се играше во Реџо Калабрија, Жабер Фаталах ја загуби свеста и колабираше за време на натгпреварот. Лекарите веднаш се обидоа да го реанимираат, потоа …

Трагедија: Кошаркар во Италија колабираше на терен, потоа почина во болница Read More »