Во текот на предизборната кампања во Мексико убиени над 80 политичари, од кои 32 беа кандидати

Најмалку 80 политичари се убиени за време на изборната кампања во Мексико, од кои 32 беа кандидати за некоја функција, а притоа биле регистрирани вкупно 476 напади врз политичари. Само еден ден откако нарко картелот на затворениот Хоакин „Ел Чапо” Гузман, го уби началникот на државната полиција во Синалоа, група вооружени напаѓачи го киднапираа и …

Во текот на предизборната кампања во Мексико убиени над 80 политичари, од кои 32 беа кандидати Read More »