• грета тунберг

По пауза од една година, Грета Тунберг повторно тргна на училиште

Шведската активистка за заштита на климата, Грета Тунберг, денеска соопшти  дека се вратила на училиште по едногодишната пауза. Тунберг на Фејсбук напиша дека завршила нејзината едногодишна пауза и дека е прекрасно чувството повторно да се биде на училиште. Во јуни 2019 година, таа соопшти дека ќе го напушти училиштето за остатокот од 2019 година и …

По пауза од една година, Грета Тунберг повторно тргна на училиште Read More »