• грцијаа

Грчкиот здравствен систем се мобилизира, отповикани редовните одмори на здравствените работници

Со одлука на министерот за здравство на Грција Василис Кикиљас и алтернативниот министер Василис Кондозаманис,  од 1 септември се отповикуваат сите редовни годишни одмори на сите вработени во болниците, брзата помош, во Националната организација за јавно здравје, како и во јавните установи за примарна здравствена заштита, јави дописничката на МИА од Атина. Конкретното цилкуларно писмо, …

Грчкиот здравствен систем се мобилизира, отповикани редовните одмори на здравствените работници Read More »