Tag : графен

Вести Економија

Материјал на иднината: Потенок од влакно, а 200 пати посилен од челикот

Слободен печат
Книгата во која се опишани начините за изработка на графен ја состави конзорциумот „Graphene Flagship“, кој го сочинуваат претставници на неколку универзитети и компании. Конзорциумот,...