Светски проблем: Недостиг на транспортни работници, невидливата рака на глобалниот синџир на снабдување

Транспортните работници – возачите на камиони, машиновозачите, морнарите на товарните бродови, пристанишните работници, па дури и пилотите и аеродромските работници – се работници за кои ретко гледаме, а уште поретко размислуваме.  Но, тие се еден вид невидлива рака на глобалниот синџир на снабдување без кој, тој синџир едноставно би престанал. Полиците на супермаркетите и трговските …

Светски проблем: Недостиг на транспортни работници, невидливата рака на глобалниот синџир на снабдување Read More »