РАЗГОВОР со Ги Ланжевин: Техниката е само алатка за да стигнете до сопствениот израз

Канадскиот уметник и графичар Ги Ланжевин, на покана на Амбасадата на Канада за Р Србија, РС Македонија и Р Црна Гора, неколку денови престојуваше во Скопје со намера да ја претстави својата серија дела со наслов „Паднати ангели“ и да ги пренесе своите искуства со графичката техника мецотинта. Мецотинта, или црна гравура, е традиционална графичка …

РАЗГОВОР со Ги Ланжевин: Техниката е само алатка за да стигнете до сопствениот израз Read More »