4 C
Скопје

Tag : Фондација „Славко Јаневски“

Културен печат

Роман на годината: Девет дела го минаа вториот круг за престижната награда

Тони Димков
Жири-комисијата за наградата „Роман на годината“ за 2020 година, во состав Оливера Николова (минатогодишна лауреатка и претседателка на Комисијата), Зоран Анчевски, Калина Малеска, Живко Грозданоски...
Вести Култура

ВИДЕО I Ѕвездан Георгиевски: Проблемите во културата произлегуваат од лошо поставениот систем

Слободен печат
Во тек е изборот за престижната книжевна награда „Роман на годината“ кој го организира Фондацијата „Славко Јаневски“. Името на лауреатот ќе биде објавено на 15...