6.8 C
Скопје

Tag : фискална

Вести Економија

Ковачевски: Фискалниот бројач ќе информира, но и ќе врши притисок за подобра реализација на капиталните инвестиции

Слободен печат
 Фискалната транспарентност е највисок степен на фискална контрола и без разлика на тековните состојби, мора во континуитет да се работи на нејзино унапредување, како дел...
Вести Македонија

Шилегов: Во фискална децентрализација ќе учествуваат само финансиско примерни општини

Слободен печат
 Во фискалната децентрализација ќе учествуваат само оние општини кои ги исполнуваат своите фискални обврски, односно оние општини кои ги собираат даноците и кои не прават...
Вести Економија

Најголем удар врз економијата на Албанија во второто тримесечје

Слободен печат
Централната банка на Албанија предвидува дека во второто тримесечие од годинава ќе има силен удар врз економијата, поради пандемијата со Ковид-19 и масовната изолација, најави гувернерот...
Вести Економија

Фити: Координираноста на фискалната и монетарната политика предуслов за стабилна економија

МИА Агенција
Многу е битна координацијата на фискалната и монетарната политика. Ако буџетот многу троши монетарната политика мора да стега и обратно, доколку монетарната политика е лабава...