• европски суд за човекови права во Стразбур

ОДБИЕНА ЖАЛБАТА: Платини останува надвор од фудбалот

Платини е суспендиран од фудбалот бидејќи примил мито од Светската фудбалска федерација (ФИФА) во висина од два милиони евра. „Судот посебно утврди дека, имајќи ја во предвид сериозноста на недолично однесување и високата позиција на господинот Платини во највисоките тела во фудбалот и потребата да се врати угледот во спортот и на ФИФА, казната не …

ОДБИЕНА ЖАЛБАТА: Платини останува надвор од фудбалот Read More »