Еврејската верска заедница реагира: Бришењето на терминот „бугарски“ значи искривување на историската вистина

Еврејската верска заедница и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија денеска во заедничка реакција посочуваат дека не се согласуваат со намерата за бришење на етничката припадност во формулацијата „бугарски фашистички окупатор“, посочувајќи дека наместо бришење на терминот „бугарски“ би требало да се додадат термините „тогашен“ и „власт“ и секоја формулација на настаните од Втората …

Еврејската верска заедница реагира: Бришењето на терминот „бугарски“ значи искривување на историската вистина Read More »