Кои се судиите што ќе му судат на Ѓоковиќ: Екс советник на кралицата Елизабета и правници со 40-годишно искуство

Новак Ѓоковиќ вечера од 23.30 часот по средноевропско време ќе ги започне својот исказ пред сојузниот суд во Мелурн откако австралиските власти по втор пат му ја укинаа визата. Министерот за имиграција Алекс Хок, го искористи правото да му ја укине визата на Ѓоковиќ бидејќи претставува опасност за австралиските државјани, откако претходно федералниот судија Ентони …

Кои се судиите што ќе му судат на Ѓоковиќ: Екс советник на кралицата Елизабета и правници со 40-годишно искуство Read More »