Tag : електрично летало

Магазин Технологија

„Ролс Ројс“ го претстави најбрзиот електричен авион на светот (ВИДЕО)

Слободен печат
Компанијата „Ројлс Ројс“ на аеродромот во Глоучестершајр претстави електричен авион, за кој уверува дека е најбрз на светот. Ова летало може да постигне брзини поголеми...