• Ел Греко

Средба со Енсар Бербер од фондацијата „Мерсад Бербер“: Уметникот го нема, но делата остануваат

Изложбата на дела од Мерсад Бербер (1940-2012) во скопската галерија „Ел Греко“ ја искористивме за средба со неговиот син Енсар Бербер, кој е претседател на Управниот одбор на фондацијата „Мерсад Бербер“. Семејството на светски познатиот уметник Мерсад Бербер уште додека тој бил жив било свесно дека пред себе има сериозен и препознаен балкански маестро, чија …

Средба со Енсар Бербер од фондацијата „Мерсад Бербер“: Уметникот го нема, но делата остануваат Read More »