Најиздржливото суштество на светот би преживеало и во Чернобил

Луѓето за нив знаат веќе 250 години. Но, кога во 1773 година ги открил германскиот зоолог Џохан Аугуст Епхраим Гезе  и ги нарекол „водни мечки“, уште многу долго другите зоолози немале претстава за колку неверојатни суштества станува збор. Денес суштествата со неверојатни способности за преживување ги викаме долгоживци (Tardigrade) и знаеме дека има 1150 врсти …

Најиздржливото суштество на светот би преживеало и во Чернобил Read More »