Британија гори, Борис се чешла: Џонсон не е загрижен поради кризата

Британскиот премиер Борис Џонсон јавно изјави дека не е загрижен за актуелниот недостаток на работници во земјата, зголемувањето на цените на храната и енергијата, бидејќи, како што рече, убеден е дека снабдувањето во малопродажните синџири ќе се реши многу брзо и се би било регулирано. Борис Џонсон призна дека британската економија се соочува со тензии …

Британија гори, Борис се чешла: Џонсон не е загрижен поради кризата Read More »