Азески: Отворен Балкан ќе биде интерес за бизнисот, макар и да останат само две земји

Синоќа, како тема на денот, на телевизијата Euro news Србија, гостуваше претседателот Азески, заедно со Ненад Ѓурѓевиќ, советник на претседателот на Стопанската комора на Србија (ПКС), кадешто се анализираше вчерашната расправа на „Open Balkan” форумот. Ние со 18,5 милиони жители, шест земји од Западен Балкан, пред почетокот на пандемијата имавме 111 милијарди БДП. Чешка со …

Азески: Отворен Балкан ќе биде интерес за бизнисот, макар и да останат само две земји Read More »