Албанија: Утврдени четири кандидатури за нов лидер на Демократска партија

Претседателството на најголемата албанска опозициска сила Демократската партија (ПД) ги утврди кандидатите кои ќе ја побараат довербата на членството за нов партиски лидер на 13 јуни. Тоа се актуелниот лидер, Љуљзим Баша, Фатбард Кадили, Едит Хаџи и Агрон Шехај. Кандидатури доставиле девет лица, но петмина се одбиени, поради неисполнување на критериумите предвидени со статутот на …

Албанија: Утврдени четири кандидатури за нов лидер на Демократска партија Read More »