ЕАСА: Состојбата во Украина го зголеми ризикот за авионите и аеродромите

Европската агенција за воздухопловна безбедност (ЕАСА) ги предупреди авиокомпаниите на зголемен ризик поради војната во Украина. Во соопштението, европскиот регулатор наведува дека цивилните авиони може да бидат нападнати по грешка, а авиокомпаниите би можеле да бидат нападнати од кибер-напади додека Украина е во војна. „Како што видовме во претходните војни, погрешната идентификација е лесно можна …

ЕАСА: Состојбата во Украина го зголеми ризикот за авионите и аеродромите Read More »