Пронајден спортистот од Уганда кој исчезна, Јапонците го враќаат дома

Спортистот од Уганда, 20-годишниот Џулиус Секитолеко кој минатата недела избега од тренинг кампот на својата репрезентација во западна Јапонија е пронајден и ќе биде вратен во Уганда, соопшти амбасадата на оваа африканска држава во Токио. Секитолеко денеска е пронајден во префектурата Мија, а амбасадата на Уганда наведе дека секое прашање за избегнување на должноста  која …

Пронајден спортистот од Уганда кој исчезна, Јапонците го враќаат дома Read More »