Разговор со Дина Дума, режисерка: Јас сум трета режисерка што снимила долгометражен филм во Македонија

Не стивнуваат реакциите во јавноста за првиот долгометражен филм на македонската режисерка Дина Дума насловен „Сестри“, кој беше одбран да биде македонскиот претставник за наградата Оскар за најдобар странски филм за 2022 година од страна на Друштвото на филмските работници во Македонија. Дина Дума дипломирала филмска и ТВ режија на Факултетот за драмски уметности во …

Разговор со Дина Дума, режисерка: Јас сум трета режисерка што снимила долгометражен филм во Македонија Read More »