Tag : допинг тестови

Останатo Спорт

Русите повторно на удар на ВАДА, сомнителни 298 спортисти

Слободен печат
Откако минатата година ги добија податоците од антодопинг лабораторијата во Москва, истражителите на ВАДА се фокусираа на истрагата која опфати 298 спортисти за кои се...
Останатo Спорт

Допингот нема да помине неказнето ниту за време на кризата

Слободен печат
Претседателот на Светската антидопинг агенција (ВАРДА)) Витолд Банка предупреди дека и покрај пандемијата на коронавирусот никој нема да помине неказнето доколку користи недозволени средства. –...
Останатo Спорт

ВАДА ПОЛУДЕ: Ќе се продолжи со допинг тестовите без разлика на пандемијата

Слободен печат
ВАДА истовремено им даде насоки на своите контролори како безбедно да се земаат примероците за тестирање. Во тие насоки се наведува дека спортистите и контролорите...
Останатo Спорт

НЕВЕРОЈАТНО: Тркачки коњи паднале на допинг тест, биле „надувани“

Слободен печат
Српскиот коњички спорт го тресе допинг афера во кој главната улога ја имаат тркачки коњи. Дури пет грла биде позитивни на допинг тестовите во последните...