Грција им должи милијарди евра на пензионерите поради незаконски кратења на пензиите

Поради незаконски намалувања на пензиите за време на финансиската криза во земјата сега Грција се соочува со пресуда во која се вели дека ќе мора да им врати милијарди евра на пензионерите. Со цел да се справи со должничката криза од 2010 до 2015 година земјата доби 3 меѓународни финансиски пакети кои вклучуваа обврски за …

Грција им должи милијарди евра на пензионерите поради незаконски кратења на пензиите Read More »