• Договорот за отворено небо

Русија: Одлуката на САД да не се вратат на Договорот за отворено небо е политичка грешка

Русија е разочарана од одлуката на САД да не се вратат на Договорот за отворено небо, иако таквиот потег беше очекуван, изјави денеска рускиот заменик министер за надворешни работи Сергеј Рјабков. – САД направија уште една политичка грешка, нанесувајќи му нов удар на европскиот безбедносен систем, истакна Рјабков. САД вчера ја известија Русија дека нема …

Русија: Одлуката на САД да не се вратат на Договорот за отворено небо е политичка грешка Read More »