5 C
Скопје

Tag : Димитрина Петрова

Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Интервју | Димитрина Петрова, иницијатор на БОЛД во Бугарија: Корените на популистичкиот бран лежат во неисполнетите ветувања од 1989 година

Капитал: Во текот на изминатава година, вашата организација излезе со ставови за важни настани и процеси во Бугарија. Во конзервативно-патриотската реторика под „антибугарско малцинство“ се...