ФОТО | Дигиславиа, првата онлајн галерија на Балканот: „Тоа што нѐ разделува е само лоша политика и неинформираност“

Разговараме со Марко Аврамоски, млад Македонец во Словенија кој ги сплотува младите на Балканот преку неговиот личен проект наречен Digislavia. СП: Што е Digislavia и како функционира? Kако се роди идејата за платформа од ваков тип и дали некој ти помогна во процесот на создавањето? Марко: Digislavia e платформа за промоција на уметнички таленти од …

ФОТО | Дигиславиа, првата онлајн галерија на Балканот: „Тоа што нѐ разделува е само лоша политика и неинформираност“ Read More »