-7 C
Скопје

Tag : детска парализа

Вести Свет

Африка го искорени вирусот кој предизвикува детска парализа: Болеста сега постои само во две држави

Слободен печат
Африка успеа да ја сузбие детската парализа, соопшти африканската регионална комисија. Детската парализа обично се појавува кај децата помлади од пет години, што некогаш води...