Последни подготовки за расчистување на депонијата со линдан во Охис

Во Лабораторијата за хроматографска анализа на Институтот за хемија при Природно-математичкиот факултет денеска беше ставена во функција нова опрема за правење анализи на животната средина, која ќе се користи за независно следење и контрола на ефектите од чистењето на линданот во ОХИС. Министерот за животна средина Насер Нуредини денеска рече дека во јули ќе почне …

Последни подготовки за расчистување на депонијата со линдан во Охис Read More »