Захарова: НАТО го поддржува режимот во Киев и ја демонизира Русија

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова, денеска изјави дека Алијансата не е заинтересирана за политичко и дипломатско решение во Украина. Заедничката изјава, што вчера беше усвоена на состанокот на шефовите на дипломатиите на НАТО во Букурешт, според неа укажува дека Алијансата не сака мирно решение во Украина. „Формулацијата на оваа изјава укажува …

Захарова: НАТО го поддржува режимот во Киев и ја демонизира Русија Read More »