Анкета: Над 50 отсто од луѓето во демократиите низ светот чувствуваат прекумерни ограничувања поради Ковид-19

Педесет и осум отсто од луѓето кои живеат во светските демократии се задоволни од одговорот на нивните влади на пандемијата на Ковид-19, иако повеќе од половина веруваат дека нивните слободи се премногу ограничени, покажуваат податоците од спроведена анкета. Истражувањето спроведено во 53 земји, исто така, покажа дека нешто повеќе од половина веруваат дека нивната земја …

Анкета: Над 50 отсто од луѓето во демократиите низ светот чувствуваат прекумерни ограничувања поради Ковид-19 Read More »