• деца без родители

Речиси 130 илјади деца од САД ги загубиле родителите од ковид

Повеќе од сто илјади деца во САД ги загубиле родителите за време на пандемијата ковид-19, според новата студија. Експертите проценуваат дека 129.630 деца во Соединетите држави го загубиле својот примарен старател или родител поради ковид заболување. Други 22.007 загубија секундарен старател, како што се баби и дедовци кои живеат во исто домаќинство, пренесува Ен-Би-Си њуз. …

Речиси 130 илјади деца од САД ги загубиле родителите од ковид Read More »