Tag : деца. бегалци

Вести Свет

Белгија прима 10 деца кои се припадници на Исламската држава

Слободен печат
жудот во Брисел и нареди на белгиската Влада да бидат примени 10 деца родени во Сирија од припадничките на Исламска држава, кои имаат белгиска националност....
Вести Регион

Пецас: Започнува процедурата за пренесување на 116 деца-бегалци без придружба

Слободен печат
Во текот на оваа седмица започнува процедурата, 116 деца – бегалци без придружба да се поврзат со нивните семејства и од грчките острови и прифатните...
Вести Македонија

Положување цвеќе на Споменикот на децата бегалци

Слободен печат
Делегации на здруженијата на Македонците и децата бегалци обединети во Сојузот Македон денеска ќе положат цвеќе на Споменикот на децата бегалци – жртви од Граѓанската...