Tag : дарување

Вести Македонија Слајдер

МЗ: Во првите шест месеци годинава вкупно се собрани 20.692 единици крв

Слободен печат
Оваа година човештвото се соочи со глобалниот предизвик, пандемијата предизвикана од коронавирусот. Со цел да се сочува здравјето беа превземени низа мерки и правила, кои...
Вести Македонија

Припадници на Армијата даруваа крв

Слободен печат
Припадници на Армијата во последните неколку дена во крводарителските акции во Прилеп, Кичево и Скопје даруваа 132 крвни единици, објави денеска на Фејсбук вицепремиерката и...
Вести Македонија

Голем одѕив на крводарителската акција за денешниот празник

Слободен печат
Во Домот на АРМ во Скопје денеска од 9 до 11 часот, 85 граѓани даруваа крв во рамки на 17-та традиционална крводарителска акција по повод...