• даркнет

Разбиена најголемата платформа за трговија на даркнет

Најголемата руска платформа за продажба на „даркнет“ (интернет пазар на нелегални предмети и услуги во светот) „Хидра маркет“ синоќа е затворена од страна на германсните власти во координација со САД. При специјалната операција како што пренесуваат медиумите биле запленети биткоини во вредност од 23 милиони евра и целата серверската инфраструктура од платформата која што била …

Разбиена најголемата платформа за трговија на даркнет Read More »