Објавен е стручен преглед на црковните ремек-дела на Охридската архиепископија од д-р Снежана Филипова

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ ја објави книгата „Од трезорот на Охридската архиепископија – белешки за светите твари и уметничките дела“ од д-р Снежана Филипова. Во книгата авторката пишува за изгубеното и украденото богатство на македонската црква, за најзначајните уметнички дела, инсигнии и предмети на применетата уметност кои некогаш биле дел од трезорот на …

Објавен е стручен преглед на црковните ремек-дела на Охридската архиепископија од д-р Снежана Филипова Read More »