23.8 C
Скопје

Tag : чолакова дервишова

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Проблематични паричните казни за 500 матични лекари

Мирослава Бурнс
Околу 500 матични лекари ќе пишуваат приговори до Фондот за здравство, зашто им стигнале решенија да платат казни, зашто препишувале лекарства за болести за кои...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Чолакова-Дервишова: Сите граѓани во „Мој термин“ ни се прикажани како да немаат здравствено осигурување

Мирослава Бурнс
Претседателката на Здружението на приватни матични лекари, доктор Лидија Чолакова Дервишова за „Слободен печат“ вели дека од утринава на ниеден пациент не може да му...
Вести Македонија Слајдер

Доктор Лилија Чолакова Дервишова: Срамота е пензионери од Велес, да се закажуваат за вакцинација во Кавадарци!

Претседателката на здружението на приватни матични лекари доктор Лидија Чолакова Дервишова, за Слободен печат тврди дека големи проблеми настануваат во системот „Мој термин“, во поглед...