Ванчо Михајлов во Бугарија е рехабилитиран поради Македонија, вели бугарскиот историчар Маринов

Разликите меѓу Софија и Скопје стари со децении и обидите за нивно надминување, кои исто така траат со децении, се забележани во книгата на бугарскиот историчар Чавдар Маринов „Македонското прашање од 1944 до денес – комунизмот и национализмот на Балканот“. Книгата е издадена во Франција, во 2010 година, неколку години подоцна е преведена на македонски, …

Ванчо Михајлов во Бугарија е рехабилитиран поради Македонија, вели бугарскиот историчар Маринов Read More »