• цар самуил

Средено чествувањето за Средниот век

Политичарите размислуваат и функционираат со рокови затоа што сакаат резултати, но Мешовитата историска комисија за историски и образовни прашања не е обврзана дека мора да се договори за сите теми за кои македонската и бугарската историографија имаат несогласувања, потенцираше денеска копретседателот од македонска страна Драги Ѓоргиев, по презентацијата на досега договорените препораки за учебниците по …

Средено чествувањето за Средниот век Read More »