Одобрен предлог-буџетот за одбрана на САД: 770 милијарди долари од кои 300 милиони за помош на Украина

Претставничкиот дом на САД го одобри нацрт-буџетот за одбрана за фискалната 2022 година во вредност од околу 770 милијарди долари. За документот гласаа 363 пратеници, а против беа 70. Буџетот допрва треба да биде одобрен во Сенатот, по што ќе биде доставен на потпис до претседателот. Верзијата на законот, одобрена вчера од конгресмените, беше прелиминарно …

Одобрен предлог-буџетот за одбрана на САД: 770 милијарди долари од кои 300 милиони за помош на Украина Read More »