Суспендиран британски пратеник обвинет за гледање порнографија во Парламентот

Британскиот конзервативен пратеник Нил Периш е суспендиран од партијата по истрага за наводно гледање порнографија на мобилен телефон во просториите за дебата во Долниот дом на Парламентот. Шеесет и петгодишниот пратеник сам се пријавил во парламентарната комисија задолжена за прашањата за однесување на пратеници, изјави портпаролот на шефот на ториевците во парламентот, Крис Хитон-Харис. „Група …

Суспендиран британски пратеник обвинет за гледање порнографија во Парламентот Read More »