Американски лекар со обвинувања до Трамп: Увезува непроверени лекови од Индија и Пакистан

Водечкиот американски научник кој работи за владата на САД, Рик Брајт, го обвини претседателот Доналд Трамп дека не се подготвил правилно за пандемијата од корона вирусот. Поранешниот директор на Управата за биомедицински истражувања и развој обвини дека администрацијата на Трамп се обидува да забрза со употребата на хидроксихлорокин, лек против маларија, за лечење на пациентите …

Американски лекар со обвинувања до Трамп: Увезува непроверени лекови од Индија и Пакистан Read More »