Tag : бетовен

Магазин Магазин слајдер Ретро

Штета, штета – предоцна… За што жалел Бетовен во последните мигови од животот?

Слободен печат
Зошто секоја година илјадници луѓе во Јапонија ја пеат „Ода на радоста“? Со кои зборови се збогуваше Лудвиг ван Бетовен на неговата смртна постела… Човекот...
Забава Магазин

Завршена десеттата симфонија на Бетовен: Еве кога публиката ќе може да ја слушне!

Слободен печат
Љубителите на класичната музика ќе мораат да почекаат до октомври за да ја слушнат целата верзија на недовршената 10. симфонија на Бетовен, завршена со помош...
Забава Магазин

Тајните писма на Бетовен и неговата љубов – Жанет

Слободен печат
Жанет Д Онтар и Лудвиг Ван Бетовен биле врсници. Родени се во 1770 година и уште во најраната младост се вљубиле еден во друг. Композиторот...
Вести Култура

Нова концертна сезона на Филхармонија „Моја бесмртна љубов“ во чест на Бетовен

Слободен печат
Новата концертна сезона (2019-2020) на Филхармонија е насловена „Моја бесмртна љубов“. И оваа концертна сезона на публиката ќе ѝ понуди фантастичен избор на солисти и...