Tag : азиски

Вести Економија

Цената на акциите на азиските берзи на највисоко ниво последниве пет месеци

Слободен печат
На азиските берзи денеска цените на акциите достигнаа најголема разлика во последните пет месеци бидејќи инвеститорите очекуваат дека бизнис резултатите на американските компании, чие објавување...
Вести Економија

Зајакна доларот на пазарот на валути

Слободен печат
Вредноста на доларот во кошницата од валути забеллежа пораст на денешното тргување на пазарот со валути. Неговиот индекс, кој ги следи движењата на американскиот во...
Вести Економија

Кинеските економски податоци ги охрабрија азиските инвеститори

Слободен печат
На азиските берзиб во вторникот цената на акциите порасна, а инвеститорите се охрабрени од подобрените извештаи за производствените активности на Кина. „MSCI“ индексот на азиско...
Вести Економија

Ковид кризата повторно ја „потресе“ цената на нафтата

Слободен печат
Загриженоста поради порастот на нови случаи на коронавирус во Кина и САД кои би можеле да го запрат закрепнувањето на економиите и зголемувањето на побарувачката на гориво, и...
Вести Економија

Благ пораст на азиските берзи

Слободен печат
На азиските берзи цената на акциите забележа благ пораст, но се тргува внимателно поради напнатата ситуација меѓу САД и Кина. „MSCI“ индексот за азиско –...
Вести Економија

Раст на цените на акциите на азиските пазари – обемот на тргување слаб

Слободен печат
Индексот „MSCI“ на азиско-пацифичките акции, без јапонските, околу 6:30 часот беше во плус 0,6 проценти, откако вчера падна повеќе од два проценти. Цените на акциите во...
Вести Економија

Доларот расте: Акциите на азиските пазари паѓаат поради тензиите меѓу САД и Кина

Слободен печат
Доларот денеска забележа благо зајакнување, а акциите на азиските берзи бележат пад, а повторно падна и цената на нафтата, бидејќи новите тензии меѓу САД и...